torsdag 9 april 2009

Akuten

När vi vaknade i lördags upptäckte vi att vår lilla kille hade fått feber och hosta, gav honom lite alvedon och hoppades på det bästa. På kvällen fick vi kasta oss i bilen och åka till akuten eftersom han hade väldigt tugnt att andas. Enligt läkaren verkade allt ok, så vi fick åka hem igen och fortsätta ge honom ventoline.
På söndagen hade det inte blivit bättre. Febern var uppe i 39 grader och han var helt utmattad, vi fortsatte med Venoline och alvedon som doktorn sa. På eftermiddagen hämtade vi mina föräldrar på Arlanda och åkte hem till dem. Det var då det började bli värre för Ebbe, han började andas tugnt igen och var helt slut. Vi åkte hem och fortsatte med alvedon och ventoline. Det blev en sömnlös natt...
På morgonen därpå åkte vi in igen till akuteten och fick träffa en annan läkare som konstaterade att Ebbe har förkylningsastma. Han fick inhalera adrenalin och koksaltlösning. Han fick utskrivet astmamedicin som han inhalerar var tredje timme.
Nu mår han bättre, men aj så ont det gjorde i härtat och se honom lida. Så liten och hjälplös.

Ebbe på akuten

1 kommentar:

Tove Kungsholmen sa...

Usch vad läskigt! Har hört om många barn med förkylningsastma nu, verkar obehagligt vanligt.

Hoppas han mår helt bra nu och du med och att ni får en härlig semester i norrlandet. Vi åker ut till Dalarö i eftermiddag, ska bli skönt även om solen gärna får titta fram. Hör av er när ni är tillbaka!